Feed IG Sam Ospovat

April Jazz Club: Sam Ospovat Expressive Olympics (US/FI) 10.5.2024

”Sam Ospovatin voi nyt laittaa samaan joukkoon muiden uraauurtavien rumpali/säveltäjien kanssa – kuten Ches Smith, Kate Gentile, Dan Weiss, and Tyshawn Sorey – artistien, jotka pelottomasti kulkevat jazzin valtavirtaa vastaan.” (JazzTimes)
 
Ospovatin monitasoinen rummutus on singonnut hänet suoraan osaksi New York undergroundin monipuolisimpien ja edistyksellisimpien esiintyjien kokoonpanoja, mukaan lukien mm. Angelica Sanchez, Ava Mendoza, Brandon Seabrook ja Lydia Lunch.
 
Ospovatin viimeisin projekti, Expressive Olympics, – joka on saanut inspiraationsa niin Arthur Blythen runsaasta ja elämäniloisesta sävelkielestä kuin Cecil Taylorin meditatiivisesta epäjärjestyksestä – esittelee ainutkertaisen ja persoonallisen joukon muusikoita New Yorkin ja Suomen musiikkiskenejen sydämestä.
 
Ospovatin transatlanttinen yhtye koostuu kahdesta Suomen maineikkaimmista muusikoista, alttosaksofonisti Mikko Innasesta ja kitaristi Raoul Björkenheimista, sekä newyorklaisista tenorisaksofonisti Matt Nelsonista sekä Tim Dahlista nauhattomassa sähköbassossa. Musiikissa yhdistyvät avantgarde (vapaa improvisaatio, polyrytmit) sekä traditionaaliset jazz-elementit (swing, kappalerakenne), tehden siitä herkullisen provosoivan kohtaamisen kaikille jazzin ystäville.
 
Sam Ospovat – Rummut ja sävellykset
Mikko Innanen – Alttosaksofoni
Matt Nelson – Tenorisaksofoni
Raoul Björkenheim – Kitara
Tim Dahl – Basso

Ilta alkaa Espoon musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin opiskelijoiden esityksellä klo 18.

Facebook tapahtuma
  • Klo 17.30 ovet
    Klo 18.00 Ebeli Show
    Klo 19.00 Sam Ospovat Expressive Olympics

  • Liput 20 €/ 15€ + tilausmaksut alk. 1,5 €. Liput myynnissä Lippu.fi myyntipisteissä, puhelinpalvelussa ja verkkokaupassa.

    Eteispalvelumaksu ovella 2,5€.