29.6


Alakulttuuriaukio 29.6.2024: Asa, Petos, Adikia, Paatti & Pavel ja Los Espoo

Alakulttuuri valtaa Tapiolan Kulttuuriaukion, kun lavalle nousee laaja kattaus suomalaisen vaihtoehtomusiikin legendoja, omaperäisimpiä tekijöitä ja nousevia nimiä. Vuonna 2023 ensimmäisen kerran järjestetty tapahtuma tulee tänä kesänä peräti neljä kertaa: 1.6., 29.6., 13.7. ja 10.8.

Alakulttuuriaukio-tapahtumat järjestää tapahtumatila Kupla sekä Helsinki Urban Art.

29.6. Facebook-event

Katso myös muut tapahtumat:

Lauantaina 1.6.2024:
Luukas Oja, Flippipuisto, Likaiset Pikkarit ja Pystyyn Kuolleet Hipit

Lauantaina 13.7.2024:
Stoned Statues, Grillijono K.O., Verikalpa ja Shereign

Lauantaina 10.8.2024:
Terveet Kädet, Ydinperhe, Maria Makaaberi, Aivolävistys ja Saa kiljua

Alakulttuuriaukio on kaikille avoin ja ilmainen. Tapahtumat järjestetään Tapiolan uuden tapahtumapaikka Kuplan ja sen terassin vieressä. Myynnissä on laaja valikoima paikallisten panimoiden ja pientuottajien juomia. Tapahtuma-aika klo 17 – 23.

ESIINTYJÄT LA 29.6.

Los Espoo
Musiikkia kyliltä itään ja stadista länteen! Los Espoo on Espoolaisista lähiöiden kasvateista koostuva rap-yhtye, joiden musiikkia voisi kuvailla lyhyesti sanottuna perinteiseksi rataräpiksi. Vanhan koulun biitit höystettynä oluenhuuruisilla riimeillä on se, mistä Los Espoo on tunnettu.

Paatti & Pavel
Paatti & Pavel on Luopiosista ja Riihimäeltä lähtöisin oleva duo joista molemmat tekevät musiikkia myös itsenäisesti artistinimillään Tykopaatti ja Pavel. Yhdessä herrat luovat perinteistä räppiä, jonka soundi koostuu syntetisaattorien surinasta ja läskien luuppien läikkymisestä. Livenä duo on parhaimmillaan ja keikka suosistellaan nautittavaksi hymynkare suunpielessä, turhaan otsaa rypistelemättä.

Adikia
Adikia on ottanut vahvan jalansijan itselleen suomiräpin saralta. Hän on onnistunut luomaan täysin oman tyylinsä, jossa yhdistyvät määrätietoinen asenne, ainutlaatuinen flow, anteeksipyytelemättömät lyriikat sekä moderni tuotanto. Adikia on julkaissut viime vuosien aikana erittäin aktiivisesti uutta materiaalia, ja räppärin biiseissä vuorottelevat intiimi henkilökohtaisuus ja rohkea yhteiskuntakritiikki.

Petos
Petos on vanhan liiton UG-räppäri, joka on julkaissut musiikia jo 90-luvusta saakka. Hän nauttii maanlaajuista kulttisuosiota, eikä vähiten vulgaarien ja karskien lyriikoidensa ansioista. Kohuttuna ja radikaalina Kallion sanansaattajana tunnettu Petos on soolojulkaisujen lisäksi mukana Kallio Underground -kokoonpanossa ja on vieraillut useiden tunnettujen suomalaisartistien levyillä.

Asa
Asa on palkittu pitkänlinjan rap-muusikko, joka tuli tunnetuksi taiteilijanimellä Avain 2000-luvun alussa Rähinä Records -hiphopkollektiivin jäsenenä. Uransa alusta asti oman rytminsä tahtiin kulkenut sanataiteilija ammentaa musiikkiinsa milloin mistäkin tyylisuuntauksesta, kansanmusiikkivivahteista perinteiseen hiphoppiin ja psykedeeliseen flow’hun. Vuonna 2024 Asa on taiteilijana itsenäinen sekä esteettisesti että oman levy-yhtiönsä ansiosta.