13.7.


Alakulttuuriaukio 13.7.2024: Stoned Statues, Grillijono K.O., Verikalpa ja Shereign

Alakulttuuri valtaa Tapiolan Kulttuuriaukion, kun lavalle nousee laaja kattaus suomalaisen vaihtoehtomusiikin legendoja, omaperäisimpiä tekijöitä ja nousevia nimiä. Vuonna 2023 ensimmäisen kerran järjestetty tapahtuma tulee tänä kesänä peräti neljä kertaa: 1.6., 29.6., 13.7. ja 10.8.

Alakulttuuriaukio on kaikille avoin ja ilmainen. Tapahtumat järjestetään Tapiolan uuden tapahtumapaikka Kuplan ja sen terassin vieressä. Myynnissä on laaja valikoima paikallisten panimoiden ja pientuottajien juomia. Tapahtuma-aika klo 16 – 23. Happy Hour klo 16 – 18, kaikki juomat -20%.

Alakulttuuriaukio-tapahtumat järjestää tapahtumatila Kupla sekä Helsinki Urban Art.

ESIINTYJÄT LA 13.7.

Shereign
Vuonna 2015 perustettu Shereign on syntynyt loputtomasta intohimosta musiikkiin ja taipumattomasta päättäväisyydestä saada rock’n’roll -unelmat toteutumaan. Karismaattinen yhtye on onnistuneesti luonut oman soundinsa yhdistämällä vahvoja kitarasävelmiä groovaaviin riffeihin ja luo kappaleissaan eteenpäinvievän ja voimaannuttavan ilmapiirin. Musiikkiin lisämausteensa tuo vahvat naisvokaalit, jotka vaihtuvat pehmeistä melodioista hyökkääviin ja säröisiin murahduksiin vain sekunnissa.

Verikalpa
Verikalpa on oululaista folk- ja röllimetallia soittava kuusihenkinen bändi, joka ammentaa musiikkiinsa inspiraatiota ja energiaa suomalaisista kansantaruista ja -melodioista. Oulun murteella lauletuissa lyriikoissa on pilkettä silmäkulmassa ja ne kertovat mistä muustakaan, kuin krapulasta, kaljahommista, naimisesta ja verisistä tappeluista.

Grillijono K.O.
Turborockin lipunkantaja Grillijono K.O. on edennyt vauhdilla genrensä kärkikastiin Suomessa. Rokkia, punkkia ja metallia saumattomasti yhdistelevän Grillijono K.O.:n biiseissä kieli pysyy tiukasti poskessa eikä mikään tunnu olevan liian pyhä aihe irvailtavaksi. Kyytiä saavat muun muassa koti, uskonto ja ilmainen ämpäri, sekä somen syväpääty ja suomalainen heteromies. Kun kuulet nimen Grillijono K.O., tiedät takuuvarmasti saavasi tarttuvia riffejä ja oivaltavia popmelodioita, kitarasankarisooloja ja kitarisoja koettelevaa hardcorehuutoa.

Stoned Statues
Stoned Statues on asennetta uhkuva bändi, joka näkyy ja kuuluu. Laajan suosion saavuttaneen bändin tähän astinen tuotanto on rohkea yhdistelmä punkia, alternatiivista metallia, pop-rock elementtejä ja vahvoja melodioita. Tarttuvissa lyriikoissa bändi vaatii oikeutta kaikille ja on lujasti altavastaajien puolella.

 

13.7. Facebook-tapahtuma

 

Katso myös muut tapahtumat:

Lauantaina 1.6.2024:
Luukas Oja, Flippipuisto, Likaiset Pikkarit ja Pystyyn Kuolleet Hipit

Lauantaina 29.6.2024:
Asa, Petos, Adikia, Paatti & Pavel ja Los Espoo

Lauantaina 10.8.2024:
Terveet Kädet, Ydinperhe, Maria Makaaberi, Aivolävistys ja Saa kiljua