10.8.


Alakulttuuriaukio 10.8.2024: Terveet Kädet, Ydinperhe, Maria Makaaberi, Aivolävistys ja Saa kiljua

Alakulttuuri valtaa Tapiolan Kulttuuriaukion, kun lavalle nousee laaja kattaus suomalaisen vaihtoehtomusiikin legendoja, omaperäisimpiä tekijöitä ja nousevia nimiä. Vuonna 2023 ensimmäisen kerran järjestetty tapahtuma tulee tänä kesänä peräti neljä kertaa: 1.6., 29.6., 13.7. ja 10.8.

Alakulttuuriaukio on kaikille avoin ja ilmainen. Tapahtumat järjestetään Tapiolan uuden tapahtumapaikka Kuplan ja sen terassin vieressä. Myynnissä on laaja valikoima paikallisten panimoiden ja pientuottajien juomia. Tapahtuma-aika klo 16 – 23. Happy Hour klo 16 – 18, kaikki juomat -20%.

Alakulttuuriaukio-tapahtumat järjestää tapahtumatila Kupla sekä Helsinki Urban Art.

ESIINTYJÄT LA 10.8.

Saa kiljua
Saa kiljua on kokeneiden muusikkokaverusten musiikillinen puuhamaa, jossa punk ei kuole koskaan ja rokki on pahimmillaankin parasta. Melodista punkkia soittavan bändin lyriikat liikkuvat kaljanjuonnista masennukseen ja ajankohtaisesta politiikasta absurdeihin tarinoihin. Saa kiljua ottaa energisellä rähinällään kuulijan hyppysiinsä ja keikan jälkeen jokainen yleisössä on takuulla hereillä.

Aivolävistys
Aivolävistys on suomalainen hardcore punk -yhtye, joka perustettiin vuonna 1998 Laukaan kaupungissa. Yhtyeen sanoitukset käsittelevät vahvasti poliittisia teemoja ja keskittyvät pääasiassa eläinten oikeuksiin, rasismiin ja sotaan. Rivakkaa ja hektistä kotimaista hc-punkkia koristaa käheän räkäinen laulu ja paikoitellen kaaosta tasapainottavat melodisemmat riffit.

Maria Makaaberi
Maria Makaaberi on porilaislähtöistä vaihtoehtorockia kuvitettuna milleniaalin epäsovinnaisella ja rehellisellä mielenmaisemalla. Bändin meininki on kaikkea raivokkaista kitaravalleista hellyyttävään helinään ja koukeroisesta kerroksellisuudesta suoraviivaiseen punkrokkiin.

Ydinperhe
DIY hardcore punkkia soittava Ydinperhe on rämissyt jo 16 vuoden ajan. Musiikissa on perinteisen yhdysvaltalaisen hc-punkin elementtejä, ja yhteiskunnallisesti kantaaottavattavien sanoitusten soppaa on maustettu roimasti ilkikurisella ja häröllä huumorilla.

Terveet Kädet
Terveet Kädet (”TK”) on Suomen ensimmäinen hardcore-punk -yhtye ja kiistatta kaikkien aikojen tunnetuin suomalainen punkbändi. Terveet Kädet tunnetaan parhaiten 1980-luvun alun suoraviivaisista, usein vain 30 sekuntia kestävistä kappaleistaan. Yhtye on saavuttanut maailmalla HC punk -piireissä kulttisuosiota. Läjä Äijälän luotsaama yhtye lopetti toimintansa vuonna 2016 liki neljänkymmenen toimintavuoden jälkeen, mutta pitkän odotuksen jälkeen TK teki paluun viime vuonna “Kaikki kaikkia vastaan” -albumilla.

 

10.8. Facebook-tapahtuma

 

Katso myös muut tapahtumat:

Lauantaina 1.6.2024:
Luukas Oja, Flippipuisto, Likaiset Pikkarit ja Pystyyn Kuolleet Hipit

Lauantaina 29.6.2024:
Asa, Petos, Adikia, Paatti & Pavel ja Los Espoo

Lauantaina 13.7.2024:
Stoned Statues, Grillijono K.O., Verikalpa ja Shereign