Kumma_Kevät_Kansikuva_Flat

Kumma 23.3.2024

Kuplassa tapahtuu Kummia 23.3.2024!

Kumma on uusi intiimi festivaali, joka yhdistää tämän hetken mielenkiintoisinta indiemusiikkia ja muuta kummaa. Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa la 23.3. Tapiolassa sijaitsevassa, entiseen pankkisaliin tehdyssä tapahtumatila Kuplassa.

Tapahtuman musiikkitarjonnasta vastaavat Sir Liselot, Rohkeat kuvat, Babel, Sepikka ja Pambikallio.

HUOM! Maa Ilmasta joutui perumaan festivaalikeikan sairastapauksen vuoksi, joten line-up täydentyy upealla Rohkeat kuvat -yhtyeellä! (muokattu 22.3.)

Sir Liselot on DIY-ritari ja muusikkifani, joka kokeilee ennakkoluulottomasti erilaisia ääniä ja tyylejä. Sir Liselot ei tyydy tuttuihin kaavoihin, vaan tarjoilee jatkuvia yllätyksiä niin levyllä kuin livenä.

Rohkeat kuvat on tarina siitä, kun nössöt alkavat soittaa rokkia. Kahden kiitellyn studioalbuminsa jälkeen Helsingissä vaikuttava indieyhtye palaa juurilleen autotalliin. Autotallin lisäksi levyn tapahtumapaikkoja ovat 1970-luvun New York ja 2000-luvun indiediskot. Rohkeat kuvat on siis tapansa mukaan väärässä paikassa väärään aikaan mutta silti rakastettava. Viime vuodet keikkalavoja kiertänyt yhtye kuulostaa livenä vähintäänkin yhtä hyvältä kuin levyillään. Keväällä julkaistava pitkäsoitto Jätä mut tähän onkin ytimeltään bändilevy, joka esittelee Rohkeat kuvat energisimmillään.

Babel on eteeristä popmusiikkia ja taivaallista synergiaa. Kuin jonkin mystisen voiman sitomana Karin Mäkiranta ja Mikko Pykäri yhdisti voimansa huipentuen harmoniseen ja tuudittavaan Babeliin. Regina- ja Shine 2009 -yhtyeistä tuttu helsinkiläinen Pykäri on Suomen kansainvälisesti maineikkaimpia popmusiikin visionäärejä ja tuottajia, Mäkirannan indieyhtye Karina puolestaan oli debyytillään ehdolla Pohjoismaiden vuoden parhaan albumin palkinnon saajaksi.

Sepikka -artistinimen takana on 2021 julkaistun debyyttialbuminsa myötä lukuisia palkintoja ja ehdokkuuksia haalinut Joni Seppänen. Artistin omaleimaisessa maailmassa samastutaan eläimiin, ylistetään ystävyyttä ja tehdään tarkkanäköisiä havaintoja ihmisistä ja ajastamme. Sepikka julkaisee odotetun toisen levynsä helmikuussa.

Pambikallio on hurmannut suomenkielisellä psykedeliapopillaan heti ensijulkaisuistaan lähtien. Yhtye singahti indietaivaalle vuonna 2022 ja on rönsynnyt Pauliina Koivusaaren ja Lauri Kallion muodostamasta duosta viisihenkiseksi säkenöiväksi liveyhtyeeksi. Pambikallion utuisen ja kimaltelevan kaikuisan dreampop-rangan ympärille on kasvanut ilahduttavan svengaavat, määrätietoisesti surisevat ja psykedeelisen taianomaiset raajat. Lopputulos on universaalin suvereeni.

 

MUU OHJELMISTO:

 

Ester Nuori Lepän ”Saanko olla olemassa” on demo tulevasta performanssista, joka käsittelee runoilijan rahasotkuja, kokopäiväistä yrittäjyyttä ja taisteluja Työvoimatoimiston sekä Kelan kanssa. Kaksi vuotta sitten alkanut sota jatkuu ja maksettavaksi on jäänyt 2200 euroa. Mitä tapahtuu todella? Saat sen kyllä selville.
 
Sisältövaroitus: tunteet, selvitykset, paperit, byrokratia, mielenterveysongelmat
 
Performanssin on käsikirjoittanut runoilija Ester Nuori Leppä, joka myös esiintyy teoksessa itse.

Kumma la 23.3. klo 17 – 02. K-18. Kaikki Kumman juoma- ja ruokatarjonta on vegaanista. Tapahtuman pääsali on esteetön. 

Tapahtuma on K18.

Facebook-tapahtuma

 • 17.00 OVET
  18.00 Sir Liselot
  19.15 Rohkeat kuvat
  20.20 Ester Nuori Leppä
  20.45 Babel
  22.00 Sepikka
  23.30 Pambikallio

   

 • Ennakkoliput: 
  Early bird 25 €
  Normaali 30 €

  Liput @ Biletti

  35 € ovelta, mikäli vielä jäljellä.

  Ennakkolippuihin lisätään lipunmyyjän palvelumaksu.