HOM_julk

Haapa Open Mic – runoklubi

Espoon kirjailijat ry kutsuu sinut mukaan monitaiteiseen ja osallistavaan elämysten iltaan, jossa runomusiikki heläjää!

Kuplassa järjestetään perjantaina 25.8. klo 19-22 käynnistetään ensi kertaa Haapa Open Mic -tapahtuma. Tapahtumassa yhdistyy lavarunous, tanssi, musiikki ja äänitaide erilaisista kulttuuriympäristöistä. Myös yleisö pääsee ääneen omine teksteineen, sillä esitysten jälkeen on avoimen mikrofonin aika.

Tapahtumaan saapuu esiintymään joukko upeita taiteilijoita. Burkina Fasosta kotoisin oleva perkussionisti ja muusikko Adama Kone soittaa mm. balafonia ja rumpuja, joiden tahtiin tanssija Sanna Karlsson-Sutisna luo kehollaan ihmeellisen vapautusperformanssin. Monilla lavoilla esiintynyt herkän-voimakas runoilija Riitta O esittää lavarunouttaan. Lisäksi juuri esikoisalbuminsa julkaissut pitkäaikainen äänitaiteilija ja muusikko Mikko H. Haapoja soittaa jouhikkoa sekä tuo Espoon merkkipäivän kunniaksi mm. Nuuksiossa äänittämiään äänimaisemia Kuplaan soimaan.

Klubin pääpaino on nimensä mukaisesti open mic -osiossa, eli mikrofoni on vapaa n. 5 minuuttia kerrallaan yleisön jäsenille. Omaa sanataidettaan pääsee esittämään yleisön edessä ilmoittautumalla sähköpostitse otsikolla  ”Haapa Open Mic” osoitteeseen kasper@kaspersalonen.com. Ensimmäiset 10 ilmoittautunutta saa tilaisuuden kertoa syntyjä syviä, ja paikan päällä on myös viidelle halukkaalle mahdollisuus ilmoittautua open mic -osuuteen.

Illan aikana tehdään myös yhdessä säe kerrallaan kirjoitettu cadavre exquis -sokkoruno. Osa tekstistä piilotetaan näkyvistä kunkin vuorolla, jolloin joukkorunosta syntyy surrealistinen sanakeitos.

Haapa Open Mic on nimetty Espoon kaupungin nimen mukaan, joka tulkinnan mukaan tarkoittaa ”haapajokea”.

Tervetuloa sanataiteen, rytmimaailmojen ja historiallisten transsien äärelle!

 • Haapa Open Micin on kehittänyt ja tuottanut Espoon Kirjailijat ry:n jäsen, spoken word -veteraani Kasper Salonen, joka myös juontaa tapahtuman.

  Klubin tarkoituksena on antaa tilaisuus kaikkien läsnäolijoiden kukoistaa ja yhdistää juuriaan yhteen, kuin suureksi kasvavaksi puuksi.

  Espoon Kirjailijat edistää kirjallisuutta, vahvistaa espoolaisten kirjailijoiden ja paikalliskirjallisuuden asemaa, järjestää kulttuuritapahtumia ja luo verkostoja.

  Ota yhteyttä
  Kasper Salonen
  +358505554947
  kasper@kaspersalonen.com