Scription_2022_sohva_Photo_JoriHuhtala 2

APRIL JAZZ CLUB: Tuomas Paukku Scription 24.11.

Vuonna 2016 perustettu Tuomas Paukku Scription edustaa persoonallista ja vahvaa näkemystä suomalaisessa nykyjazzissa. Toisen levynsä vuonna 2023 julkaiseva kokoonpano tulkitsee kitaristi Tuomas Paukun säveltämää omaleimaista ja tiivistunnelmaista musiikkia vaikuttavalla antaumuksella.

Scriptionin tyyli perustuu moderniin jazzimpressionismiin ja post-bopiin, mutta löytää musiikkiinsa jatkuvasti uusia vivahteita ja näköaloja myös jazzilmaisun ulkoreunoilta. Paukun avarakatseinen mielenkiinto useita musiikin lajeja kohtaan erottuu sävykkäästi ja räiskyvästi. Scriptionin musiikin jylhät skandinaaviset atmosfäärit ja jännittävästi etenevät tunnelmat ovat sykähdyttäneet kuulijoita yli genrerajojen.

Melodista, jäntevästi kehittyvää, huolellisesti muotoiltua. Tuomas Paukun musiikki on selvästi osa skandinaavista designia. Juuri nyt se on suurta muotia maailmalla, pohjoismaisuutta ihaillaan laajalti. No, trendit tulevat ja trendit menevät. Scriptionin tekemisissä on kuitenkin sellaisia arvoja, että ne tulevat kestämään aikaa. 
— Pentti Ronkainen / suomijazz.com

Levyn kappaleet ovat sipulimaisen kerroksellisia, joissa sävellettyjen ja improvisaatiokerrosten välinen suhde muodostaa mielenkiintoisen kokonaisuuden. Erinomaista kotimaista modernia jazzia.
— Jere Elo/kohta… jazzii -blogi

Tuomas Paukku, kitara
Juho Valjakka, piano
Jori Huhtala, basso
Tomi Saikkonen, rummut

Facebook-tapahtumaan

  • 17.30 Ovet
    18.00 Ebeli Show: Espoon musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin opiskelijat 
    19.00 Tuomas Paukku Scription

  • Normaalilippu 20,00 € 
    Opiskelijalippu 15,00 € 

    Liput myynnissä Lippu.fi verkkokaupassa, myyntipisteissä ja  puhelinpalvelussa. Lippuja saa myös ovelta klo 17.30 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty.